Emberség

Szentendre – ismét itt a tavaszi fesztivál

„Szólóban vagy párosban”

Április 6. és 21. között rendezik meg idén a Szentendrei Tavaszi Fesztivált, amelynek nyitóeseménye a Veszélyes csillagzat alatt – Az Európai Iskola (1945-1948) című kiállítás megnyitója lesz.

A szervezők idén is alapvetően szóló és duó produkciókat invitáltak meg, és ebben az évben különleges szerepet kap az irodalom. A rendezvénysorozatban látható lesz Náray Erika és Nyári Krisztián zenés irodalmi estje, Szalontay Tünde önéletrajzi ihletésű monodrámája, Grecsó Krisztián életrajzi stand-up estje, valamint Rohmann Ditta és Szirtes Edina Mókus koncertje gordonkára és hegedűre.

Az idei év újdonsága a Színházból múzeumba akció, amelynek keretében a fesztivál színházjegyeivel a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállításai is megtekinthetők egész áprilisban.

 Vitályos Eszter a térség  országgyűlési képviselője a fesztivált és a tárlatot bemutató sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy 2019 és 2023 között szentendrei székhelyű szervezetek 285 projektje részesült a Nemzeti Kulturális Alapból (NKA) több mint félmilliárd forint támogatásban, a MűvészetMalom több mint 223 millió forintos, a Pirk Múzeum 54 millió forintos támogatást kapott, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdélyi tájegysége pedig több mint 10 milliárd forintból épült meg.  Lőrinczy György, a Szentendrei Teátrum igazgatója az idei tavaszi fesztivált bemutatva pedig arra emlékeztetett, hogy a város hagyományai inkább a kis, igényes, érdekes, különleges programokat kívánják.

'Fel a tetejéhez' gomb