Emberség

A művészet a lélek gyógyítója

Csoportos kiállítás Szentendrén

Metafizika címmel nyílt csoportos tárlata a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) Képzőművészeti Tagozatának Szentendrén.

Udvary Ildikó művészettörténész megnyitó beszédében elmondta, hogy a kiállításon látható művek és alkotóik gondolatai is bizonyítják, a metafizika témája máig kimeríthetetlen és minden bizonnyal az is marad. „A kifejezés szülőatyjának tartott Arisztotelész gondolatát követve bízzunk benne, hogy a művészet, bármilyen formában nyilatkozzék is meg, a katarzis kiváltójaként továbbra is a lélek gyógyítója és felemelője lesz.” Vitályos Eszter, a mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára pedig így fogalmazott: „Ha felfejtjük a világ rétegeit, képesek leszünk egyensúlyt teremteni és rendet tenni a káoszban. Ehhez nyújtanak segítséget az itt kiállító alkotók”

A MAOE csoportos kiállításának megnyitóján szakmai elismerést vehetett át Ázbej Kristóf, Tuzson-Berczeli Péter, Baky Péter és Kalmár János, a díjakat Aknay János Kossuth-díjas festőművész, a MAOE elnöke és Sárkány Győző grafikus, érdemes művész, a MAOE alelnöke adta át.

A Metafizika című kiállítás kurátora Sárkány Győző, a tárlat január 12-ig látható a szentendrei MANK Galériában.

'Fel a tetejéhez' gomb