Odafigyelés
Kiemelt

Éljen amagyar szabadság, éljen a haza!

Március 15-én országszerte több múzeumba ingyenes a belépés! Nagyszerű családi programok várnak ránk! Akik kulturális programot terveznek a nemzeti ünnepen,  az alábbiakban találhatják az ingyenesen látogatható múzeumokat.

Ismét ünnepi programmal várja látogatóit a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum: lesz huszártábor, lovas díszbemutatók és verbuválás is. A múzeum hagyományai szerint ezen a napon a Hagyaték Lovas Egyesület huszárai népesítik be a múzeum területét, és hozzák közel a forradalom és szabadságharc világát a látogatókhoz. Az ügyességi játékok és bemutatók során az érdeklődők megismerhetik a huszárok fegyverzetét, viseletét, mindennapjait és kiképzésük menetét. De lesznek népi- és kovácsmesterség-bemutatók mellett ételkóstolók is.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén nyílt nap lesz az Országházban is! Az érdeklődők 10:00 és 18:00 óra között tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát. A belépés mindenki számára ingyenes, előzetes regisztrációra nincs szükség. (A nagy érdeklődésre való tekintettel hosszabb sorban állás várható.)

Pest vármegye megye ingyenes múzeumai március 15-én: Magyar Földrajzi Múzeum – Érd, Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Szentendre. Budapesti múzeumok: Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Nemzeti Múzeum, Szépművészeti Múzeum, Ludwig Múzeum, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Terror Háza, Petőfi Irodalmi Múzeum.

'Fel a tetejéhez' gomb