Odafigyelés

Mi fán terem az írókázás és berzselés?

Ha Húsvét, akkor Skanzen

Húsvétvasárnap és hétfőn locsolkodással, hímes tojással, tavaszváró mulatsággal a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

Húsvétvasárnap és hétfőn locsolkodással, hímes tojással, tavaszváró mulatsággal a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Mesék, koncertek, kézműveskedés várja a látogatókat a Skanzenben.

A portákon a keresztény kultúrkörhöz kapcsolódó hagyományok és a tavaszi népszokások egyaránt megjelennek. A résztvevők belecsöppenhetnek az ünnepkör hangulatába, megkóstolhatják ízeit, megfesthetik színeit.

A kézműves foglalkozások középpontjában a hímes tojás áll. A látogatók különböző tojásfestési technikákkal ismerkedhetnek meg: írókázhatnak és berzselhetnek is, és megcsodálhatják az aprólékos munkával készülő patkolt tojásokat.

A Skanzenben vasárnap az Óbudavári Katolikus Templomban katolikus, hétfőn a Mándi Református Templomban református istentiszteletet tartanak. Négy templom, egy ünnep címmel vezetett tematikus túra járja körbe a Skanzen templomait.

'Fel a tetejéhez' gomb