Odafigyelés
Kiemelt

Az írástudók felelőssége

Kárpát-medencei magyar médiatalálkozó Visegrádon

A Kárpát-medence legjobb újságírói, legfontosabb szerkesztői és legmeghatározóbb médiaszemélyiségei vettek részt a III. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozón, Visegrádon, AHOL Eöry Dénes polgármester is köszöntötte őket.

Napjainkban egy gyorsan változó világban kell megtalálnia helyét a médiának és az újságírásnak, ami hihetetlen felelősség és feladat, mondta Tuzson Bence igazságügyi miniszter a rendezvény megnyitóján. A miniszter a találkozó céljaként jelölte meg annak megfogalmazását, hogy a média és a jog területén jelentkező kihívásokra hogyan tudnak a magyarok, a magyar újságírók megfelelő választ adni. Egykor Gutenberg világában éltünk, ma pedig Zuckenbergében, mondta, hozzátéve: talán még soha nem volt akkora kommunikációs szakadék a generációk között, mint napjainkban.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára rámutatott, hogy elképesztő felelősség nyomja az írástudók vállát, minden egyes szónak „komoly súlya” van. Kitért a hitelesség fontosságára is, amit – mint mondta – nagyon nehéz felépíteni, de nagyon könnyű elveszíteni. A térség kormánypárti országgyűlési képviselője a visegrádi rendezvényen szólt az ott zajló fejlesztésekről, és hangsúlyozta: rengeteg a tennivaló. Amennyire gyönyörű ez a térség, annyira népszerű is, egyre többen költöznek ide, ami számos feladatot ró az döntéshozókra, húzta alá az államtitkár.

 Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára felidézte, első alkalommal 2019-ben szervezték meg a találkozót, amelyből mára hagyomány lett. Ezek a találkozók arra is lehetőséget teremtenek, hogy a szakmai kapcsolatok mellett baráti kapcsolatok szülessenek, illetve a meglévők megerősödjenek – hangsúlyozta.

 Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség elnöke kiemelte, a magyarság minden traumán, megpróbáltatáson túl tudja magát tenni.

'Fel a tetejéhez' gomb