Odafigyelés
Kiemelt

A magyar kultúra méltó bemutatkozása

Magyarország 2024 szeptemberében, az EU elnökség évében rendezi meg az Európa Tanács Kulturális Útvonalak Szakértői Fórumát Visegrádon.

Hazánk a közös és élő európai kulturális örökség védőbástyája, a magas presztízsű, európai jelentőségű kulturális rendezvényen, házigazdaként lehetőségünk nyílik hazánk kulturális értékeit méltó módon bemutatni. Az esemény középpontjában az ifjúság, az innováció, a kulturális tudásátadás és a generációk közötti párbeszédé lesz a főszerep.

Az Európa Tanács 1987-ben hozta létre a Kulturális Útvonalak programját, amelynek célkitűzése a kulturális együttműködés, a kultúrák közötti párbeszéd, az európai kulturális identitás erősítése a természeti és kulturális örökség megóvása a fenntartható területi fejlődés és a társadalmi összetartás érdekében.

Jelenleg 47 Kulturális Útvonal rendelkezik az Európa Tanács tanúsítványával. Magyarország tíz éve, 2013-ban csatlakozott a megállapodáshoz, eddig tizenegy tanúsítvánnyal elismert útvonal aktív tagja. A 2024 szeptemberében megrendezendő 13. Szakértői Fórum házigazdája a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és Visegrád Város Önkormányzata lesz – közölte a tárca.

'Fel a tetejéhez' gomb