Odafigyelés

Szakrális séták, szent terek

Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje

A Ferenczy Múzeumi Centrum közösségépítő programsorozata elsősorban a szentendreieket kívánja megszólítani: a  felekezeti és kulturális intézmények csodálatos eseményeket kínálnak a szeptember 9-én és 10-én.  

Idén a Skanzen is csatlakozott a sorozathoz, s különleges programokkal készülnek lesz gyalog- és bringatúra, kézműves programok és természetesen a Skanzen minden temploma nyitott kapukkal várja a látogatókat.

Szombaton 11 órától Istentisztelet orgonakísérettel lesz a  Nyárádgálfalvi unitárius templomban. Délben kezdődik a klasszikus zenei koncert, ugyanott. Délután két órától pedig  gyalogos templomtúra kezdődik aminek mottója: „Mindennapi kenyerünk”.

Vasárnap 11 órától egy bringatúra keretében nemcsak az égi és földi világot összekötő szent tereket fedezhetik fel a látogatók a Skanzenben, de a római és görög katolikus, a református és az unitárius templomok főbb jellegzetességeivel is megismerkedhetnek.

A hosszabb túrák kedvelői a múzeum területét elhagyva tovább tekerhetnek Szentendre más szakrális helyszíneire is. Előb az izbégi Szent András római katolikus templomot, majd a belvárosban található Blagoveštenska szerb görögkeleti templomot tekinthetik meg az érdeklődők.

Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje

'Fel a tetejéhez' gomb