Odafigyelés
Kiemelt

Szavazz a Pilisi Parkerdőre az Agrárminisztérium játékán!

Keresik Magyarország legkedveltebb erdei helyét, természeti kincsét. A 22 héten át zajló szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek.

A Pilis-Dunakanyar országgyűlési képviselője – Vitályos Eszter – a következőket írta Facebook oldalán:

🌳🌳🌳 A sok gyönyörű közül mégis, melyik Magyarország 🇭🇺 legszebb erdeje? A kérdésről július 16-ig lehet szavazni az Agrárminisztérium „versenyén”, ahol Magyarország legkedveltebb erdei kirándulóhelyét 🥾, természeti kincsét keresik.
Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több, mint 1️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ hektár erdőt kezelnek, ami stratégiai jelentőségű az ország környezeti állapota, klímavédelmi célkitűzései és a lakosság jóléte szempontjából‼️
Szóval, szerintem: hallgass, a szívedre ❤️ – szavazz a számodra legkedvesebb tájra…! 😁 Én természetesen mindenkit arra bíztatok, keresse a Pilisi Parkerdő képeit az Agrárminisztérium Facebook oldalán!”

Az Agrárminisztérium 2023. február 11-én induló sorozatában hetente bemutat egy állami erdőgazdaságot. Az Agrárminisztérium Facebook oldalán hetente megosztunk 8 javasolt helyszínt az adott állami erdőgazdaság területén, amelyre a közösségi oldalon szavazni lehet. Erdeink természeti kincsei minden évszakban csodálatosak, így bármikor érdemes meglátogatni őket!

Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több mint 1 millió hektár erdőt kezelnek, amely stratégiai jelentőségű az ország környezeti állapota, klímavédelmi célkitűzései és a lakosság jóléte szempontjából.  Az erdőgazdálkodás célja az erdők védelme és a fenntartható gazdálkodás.  Eredményeképpen az erdők megőrzik biológiai változatosságukat, termő- és felújuló képességüket, valamint megfelelnek a társadalom közjóléti és ökoturisztikai céljainak is.

A 21 társaság nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordít az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére. Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket. Az állami erdőgazdasági cégcsoport évente legalább 2 milliárd forintot fordít természetvédelmi célú feladatokra, további 4 milliárd forintot pedig az ökoturisztikai hálózat elemeinek fenntartására.

'Fel a tetejéhez' gomb