Odafigyelés
Kiemelt

Digitális meseösvény? Az mi fán terem?

Tíz új digitális meseösvényen fedezhetik fel a kirándulók a Pilist és környékét a Digitális Vándor ingyenes applikáció letöltésével, amely már több mint 70 digitális ösvénnyel várja a természetjárókat az ország minden pontján. A Digitális Vándor applikáció ingyenesen tölthető le a Google Play vagy App Store áruházakban és offline használható a e-ösvényeken. 

Az Aktív Magyarország és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös fejlesztésének eredményeként, az Android és IOS rendszerben egyaránt letölthető Digitális Vándor nevű mobilapplikáció tíz új meseösvényén a Pilisi Parkerdő címerállatával, Oszi, a hollóval ismerhetik meg a kirándulók az erdő állatait és növényeit – olvasható az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

Visegrádtól az érdi Beliczay-szigetig változatos tájakat mutat meg a tíz ösvény, ilyen például a közkedvelt Holdvilág-árok vagy a kevesek által ismert Hirsch-orom a Pilis szívében.

A meseösvényeken tíz kihívást kell teljesíteni. Állomásonként különböző feladatok várnak a látogatókra, amelyeket Oszi és mindentudó nagyapja segít megoldani. Ha öt ösvényt sikerül bejárni, egy Oszi kitűzőt és egy Budakeszi Vadasparkba szóló belépőt lehet nyerni, amely a Vadasparkban váltható be az öt ösvényt igazoló digitális kitűző felmutatásával.

Kalandra fel!

'Fel a tetejéhez' gomb