Odafigyelés
Kiemelt

Tour de Hongrie: világsztárok a Pilisben!

Csobánka-Pilisvörösvár-Pilisszántó. Csobánka-Pilisvörösvár-Pilisszántó. Csobánka-Pilisvörösvár-Pilisszántó. Dobógókő!

Nem, senki nem bolondult meg, csupán arról van szó, hogy az idei Tour de Hongrie negyedik, mindent eldöntő napjának utolsó szakaszán három kört tesznek meg a versenyzők, mielőtt felkapaszkodnának Dobogókőre! Micsoda verseny lesz! Szentgotthárdi rajt, budapesti záróetap, 879 kilométer, 7554 méternyi szintemelkedés, három sprintszakasz és két új hegyi befutó vár a 44. Magyar Kerékpáros Körverseny mezőnyére 2023. május 10-14. között.

Idén a verseny történetének legerősebb mezőnye gyűlhet össze a két hegyi etap, illetve a ProSeries besorolással járó kedvező UCI-pontozás miatt. Május tizedikén kilenc WorldTeam, kilenc ProTeam, három Continental Team és a magyar válogatott vághat neki a 44. Magyar Kerékpáros Körversenynek.

Nos, akkor lássuk a „mi” szakaszunkat, a pilisi útvonalat!

Martonvásár idén debütál a Tour de Hongrie útvonalában rajtvárosként, a mezőny ugyanakkor visszatérő vendég a régióban. Tavaly a Csákvár – Székesfehérvár szakasszal indult útjára a körverseny, akkor a Jumbo-Visma versenyzője, Olav Kooij diadalmaskodott.

Dobogókő Magyarország egyik legnépszerűbb kerékpáros célállomása, 2023-ban pedig a legnehezebb arcát mutathatja meg. Pilisszántó felől előbb egy igazi falat kell megmászniuk a versenyzőknek (1,8 km; 9%), majd egy rövid lejtmenet következik Pilisszentkeresztig, ahonnan kezdetét veszi a hét kilométeres csúcstámadás. Az 5,2 százalékos átlagemelkedés ugyanakkor csalóka: az emelkedő az utolsó kilométeren kienged, így óriási csatákra, taktikai harcra lehet számítani az etapon!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
'Fel a tetejéhez' gomb