Emberség
Kiemelt

Egyedül vagy párosban, egy káprázatos városban!

Rendkívüli kulturális kínálat vár mindenkit Szentendrén

Idén március 17-e és április 2-a között zajlik A Szentendrei Tavaszi fesztivál. Ráadásul az energiaválság miatti kényszerszünet után sorra nyílnak az izgalmasabbnál izgalmasabb tárlatok és kiállítások is!

Lássuk a részeleteket!

Világsztárok nyitják a fesztivált, a Koncert egy hangra és cimbalomra esten: Rost Andrea operaénekesnő kalandozik zenei korokba és stílusokba, Lukács Miklós cimbalomművésszel. Csupa zenei csemege, két kivételes tehetség tolmácsolásában. Az idei fesztiválon fiatal tehetségek is teret kapnak, mint például Markó-Valentyik Anna, aki az Alaine – Ideje a meghalásnak felnőtt-bábjátékot játssza egy Polcz Alaine-t megidéző bábbal, csodálatos átéléssel.

Vigyük színházba a gyerekeinket is vigyük színházba, hogy minél előbb találkozzanak művészettel: a láda titka táncos játék egy varázsládáról szól, a Fitos Dezső Társulat két tagjának előadásában. A No, megállj csak, Kancsil! produkcióra pedig már 6 éves kortól várják a nézőket: egy erdő elevenedik meg zenével, újrafelhasznált tárgyakkal.

A Ferenczy Múzeumi Centrum rendkívül igényes tavaszi kiállításaiból is kiemelkedik, hogy áprilistól újra látható lesz Vajda Lajos művészeti öröksége a Vajda Múzeumban, májustól láthatjuk Czóbel Béla újrarendezett kiállítását a Czóbel Múzeumban, júniusban Barcsay Jenő régóta várt tárlata nyílik meg a Kmetty Múzeumban. Micsoda varázslatok várnak ránk!

PROGRAM

'Fel a tetejéhez' gomb