Emberség

Viharos időkben értékelődik fel a közösség összefogása

Napjaink, sőt már az elmúlt éveink is a folytonos válságkezelésről szólnak. Rengeteg feladatot ad a folyamatos problémamegoldás az ország, városok, vállalkozások, civil szervezetek, családok és egyének szintjén is. Közösségünk sem kivétel ez alól és különösen fontosnak tartjuk ilyen időkben is a közösség összetartását, hiszen a közösségi lét lehet az egyik módja a mindennapi szorongások feloldásának.

Éppen ezért tartottuk meg őszi nagyrendezvényünket október 22-én a szentendrei Pap-szigeten. Előzetes várakozásainkat is felülmúló részvétel mellett gazdag programban vehettünk részt közösen szervezetünk tagjaival és barátainkkal, szimpatizánsainkkal. Vitályos Eszter nyitóbeszédével megemlékeztünk az október 23-ai szabadságharc kitöréséről, melynek 66. évfordulóját megelőző napra esett a találkozónk. Ezt követően szokásainkhoz híven megbeszéltük a szervezetünk előtt álló feladatokat, hogy mire fordítsuk közös erőfeszítéseinket. Most is megfogalmazódott, hogy az eddigieknél is nagyobb szükség van az összefogásra, hogy a közösség erejével tudjunk részt venni sorsunk alakításában. Szervezetünkre pedig a közeljövőben több nagy cél megvalósítása is vár, melyekről honlapunkon és szokásos csatornáinkon keresztül időben számot fogunk adni. Végül kulturális program következett, Tokaj legszebb arcát mutatta a megjelentekre és finom gasztronómiai élményekben volt részünk, miközben a Dunazug Együttes előadását élvezhettük és kötetlen mederben folyt tovább az est a maga útján.

Sok ilyen rendezvényre lesz még szükségünk a jövőben és advent közeledtével most sem fogunk megfeledkezni a rászorulókról, akiknek minden korábbinál nagyobb szükségük lesz közösségünk nagylelkű támogatására. Ezért minden kedves felajánlótól azt kérjük, hogy keresse bátran a kapcsolatot velünk, hogy ételadományaikat, anyagi vagy tárgyi felajánlásaikat vagy fizikai segítségüket el tudjuk juttatni a rászorulókhoz. És idén is tervezzük megrendezni a szokásos karácsonyi Krumpliebéd című rendezvényünket, a régi hagyományt fönntartva ezzel, melyre hívunk majd nagy szeretettel mindenkit.

Tevékenységeinkről továbbra is Fulco Deák Egyesületnél és a SZEKE Mozgalom honlapján talál minden érdeklődő információkat. Szívesen látunk minden érdeklődőt köreinkben!

'Fel a tetejéhez' gomb