Odafigyelés

Akcióterv a Pilis-Dunakanyarban

A szomszédunkban zajló háború és az elhibázott brüsszeli szankciók az egész világon, de különösen Európában, így pedig hazánkban és itt a Pilis-Dunakanyarban is éreztetik a hatásukat. Gazdasági nehézségek, elszabadult árak, infláció. Egy ilyen komoly helyzetben tisztán és világosan kell beszélnünk.

Most a legfontosabb az emberek védelme és a létbiztonság fenntartása. A Kormány ezirányú intézkedésein túl, itt a Pilis-Dunakanyarban 5 fontos lépést kezdeményezett a terület országgyűlési képviselője, amelyek akár forintosítható hasznot hozhatnak és segítenek az előttünk álló, nehéz időszakban:

  • Térségi vállalkozói fórumot hívnak életre, amelynek célja a térség gazdasági versenyképességének felmérése, a szinergiák megtalálása.
  • Előkészítik a Pilis-Dunakanyar UNESCO Világörökséggé nyilvánításához szükséges dokumentumokat.
  • Együttműködést kezdeményeznek a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testülettel, hogy mi legyünk az első térség az országban, amelynek minden szállásadója minősített szálláshely besorolást kap a turizmus fellendítése érdekében.
  • Az Átölel a Pilis-Dunakanyar weboldalán Információs Központot hoznak létre azok számára, akik valamilyen nehézséggel küzdenek a téli időszakban, és ugyanitt gyűjtik össze a felajánlásokat is.
  • A függőben lévő fejlesztésekről Budakalász, Szentendre és Pomáz polgármesterével együtt tárgyalóasztalhoz ülnek Lázár János építési és beruházási miniszterrel.

A helyzet nehéz, de át fogjuk vészelni, mert valódi közösség vagyunk! Vigyázzunk egymásra!

'Fel a tetejéhez' gomb