Emberség

Dunakanyari gyerekek az Eukarisztikus Kongresszuson

Talán már mindenki előtt ismert, hogy Jorge Mario Bergoglio, azaz Ferenc pápa, a római katolikus Egyház feje 2021. szeptember 12-én, vasárnap ünnepi zárómisét tart Budapesten, a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus utolsó napján. A regisztráció már elindult, és számos Pilis-Dunakanyari család, köztük sok-sok gyermek látogat majd ki.

A térséget évszázadok óta kovácsolja össze a közös hit a szeret erejében, nem véletlen, hogy a Pilis-Dunakanyar egyfajta szakrális központja is Magyarországnak. Számos templom és ódon kolostorok a mai napig hirdetik, hogy nem csupán épített és természeti örökség, de igazi hitközösség is megbújik a Pilis hegyvonulati mögött. Dobogókőt egyenesen a „Föld szívcsakrájának” tartják, még maga a Dalai Láma is tiszteletét tette az ikonikus panorámával rendelkező csúcson.

De említhetnénk a Pálos és a Ferences rendet is, amelyek évszázadok óta élnek, alkotnak és tanítanak bennünket. Böjte Csaba atya Csobánkán már-már hagyományosnak mondható táborai az árva gyermekeknek, vagy a Ferences Gimnázium zarándoklatai Assisi csodálatos tájaira közelebb hozzák Isten az emberhez, szinte a mindennapok részévé varázsolják a hitet ebben a régióban, ahol a török kor után a letelepedő népek a szerbektől a svábokon át mind-mind közös hitükből merítettek erőt és virágoztatták fel a Dunakanyart.

Nem véletlen tehát az sem, hogy a rendhagyó eseményre most már tömegesen regisztrálnak a környékbeli fiatalok, hogy közös misén vegyenek részt az egyházfővel, amely valljuk meg őszintén, nem minden nap adatik meg az embernek.

Regisztrálni egyébként itt tudtok: REGISZTRÁCIÓ | Eucharisztikus Kongresszus – IEC2020 

'Fel a tetejéhez' gomb