Támogatás

Megújul a leányfalui termálfürdő!

Megkezdődtek a munkálatok

Kormányzati és uniós támogatással elindult Leányfalun a termálfürdő felújításának második és harmadik üteme!

Lássuk az eddig történtek kronológiáját! A leányfalusi termálfürdő területén 2021-ben lezárult az új hidegvizes kút megépítése, 2022-ben lezajlott a fürdő öltözőinek és vizesblokkjának felújítása.  Tavaly megtörtént a termálvizes kút felújítása, stabilizálódott a fürdő termálvíz ellátása is.  Idén pedig megújul az aula és korszerűsödik a termálvíz felhasználása.

A napokban elkezdődött munkálatok részeként gépészeti felújítások történnek, amik javítják az energia hatékonyságot. A beruházás része az árkádsor meghosszabbítása a medencékig és egy japánkert kialakítása is.

Mindezekkel párhuzamosan elindult az aula felújítása is. A jegypénztárak régi külső épületei bevonódnak az aulába, így a jegyvásárlás is az épületen belül történik majd.  Az aulától a Duna felé egy kulturált, árkádos gyalogos bejáró és kerékpártároló létesül. Folyik a Szaunaház és Gőzfürdő jelentős szolgáltatásbővülést eredményező bővítése is.

Az aula bontásának legzajosabb és nagy porral járó munkálatai alatt a fürdő nem fogad vendégeket, azaz február 19-től március 28-ig zárva tart. A tervek szerint a nyári szezonra a munkálatok nagy része azonban elkészül!

'Fel a tetejéhez' gomb