Támogatás
Kiemelt

Munkahelyeket is teremtett a Tipegő

Milliárdos fejlesztés Pilisvörösváron

Rendkívül találó összefoglaló: egy új bölcsőde a jövőbe vetett optimizmus szimbóluma.

Mindezt Fetter Ádám, mondta, a Pilisvörösvári Tipegő Bölcsöde ünnepélyes átadóján. Az önkormányzat még 2021 januárban nyújtott be egy VEKOP-os pályázatot a  Széchenyi 2020 programba, s végül több, mint egymilliárd forint uniós, vissza nem térítendő támogatást nyertek el. A fejlesztésnek köszönhetően az új intézmény 40 kisgyermek számára biztosít bölcsődei ellátást.

A településen eddig csupán 26 gyermek vehette igénybe az ellátást, a mostani beruházással a bölcsődei férőhelyek száma 26-ról 66-ra emelkedik, ami jelentősen csökkenti a férőhelyhiányt. Emellett a fejlesztés legalább nyolc új munkahelyet teremtett. Négy csoportszobát alakítottak ki, a csoportszobákhoz széles terasz kapcsolódik, valamint egy nagyméretű játszóudvar. A 800 négyzetméteres bölcsőde komplexen akadálymentesített, a projekt része volt a működéshez szükséges eszközök, bútorok és játékok beszerzése is.

Vitályos Eszter, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen felidézte azt is, hogy a magyar kormány gondolkodásának homlokterében a magyar családok segítése és az a gondolat áll, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen Magyarországon. „Ne legyen olyan anyagi akadály, ne legyenek pénzügyi kérdések a háttérben, ami miatt egy család nem vállal egy kisgyermeket”, fűzte hozzá.

Az új bölcsőde jövő év április 1-jén kezdi meg működését. A leendő bölcsődéseknek, szüleiknek, családjuknak szívből kívánjuk a legszebbeket! Ugyancsak szívből kívánunk sok erőt, jó egészséget és sok-sok energiát a bölcsődések gondozóinak, nevelőinek, az őket segítő munkatársaiknak!

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/21-Varosfejlesztes/2907-Atadtak-Pilisvorosvar-uj-bolcsodejenek-epuletet

 

'Fel a tetejéhez' gomb