Támogatás

Dunakanyar Kincsei: kezdődik a munka!

Hatalmas összeg a tét

Több 100 millió forint támogatás érkezhet a Pilis-Dunakanyar 10 ezer fő alatti települései számára: folytatódik a LEADER program.

A LEADER program az Európai Unió vidékfejlesztési politikájának része, a neve magyarul: „Közösségi kezdeményezés a vidék gazdasági fejlesztése érdekében”.

A program célja, hogy a vidék fejlesztésére szánt uniós források integrált kezdeményezéseken keresztül és a helyi politikai, gazdasági szereplők és civilszervezetek bevonásával legyenek felhasználva.

Ennek érdekében minden kistérségben „Helyi Akciócsoportot” kell létrehozni, amelybe az önkormányzatok, a kistérség vállalkozói és a kistérség civil szerveződései kerülhetnek be. A rendelkezésre álló vidékfejlesztési forrásokat helyben, helyi pályáztatás útján osztják szét olyan projektekre, amelyek a helyben kialakított stratégiával összhangban állnak.

A múlt héten megalakult Dunakanyar Kincsei Vidékfejlesztési Egyesület kiemelt célja, hogy 2023-2027 között megvalósítsa a LEADER programot, a támogatásra jogosult települések bevonásával. A tervezési terület települései: Csobánka, Dunabogdány, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Üröm és Visegrád.

Ennek első lépéseként Helyi Fejlesztési Stratégiát készítenek, amelyhez az itt élők, az itt működő vállalkozások, civil szervezetek, egyházak, önkormányzatok projektjavaslatait gyűjtik össze.

Vegyünk részt a javaslatok gyűjtésében: a kérdőív kitöltésére október 3-án éjfélig van lehetőség, a kérdőív itt található meg:

Projektgyűjtő adatlap

'Fel a tetejéhez' gomb