Támogatás

Ösztöndíj a legkiválóbbaknak

Nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjakat vehettek át tehetséges és elkötelezett fiatalok a német nemzetiségi Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégiumban Pilisvörösváron.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által aláírt okleveleket Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Vitályos Eszter adta át.

Soltész Miklós, felidézte, hogy Pilisvörösvár a magyarországi németség egyik legjelentősebb települése, majd arról szólt: a pedagógusok, és a nemzetiségi önkormányzatok vezetőinek hatalmas munkája mind azt szolgálja, hogy a nemzetiségi kultúra megmaradjon, átörökítődjön és a következő generációk is megélhessék. Arra biztatta a diákokat, hogy felnőttként is szolgálják azt a közösséget, amelyre oly nagy szükség van.

Szabóné Bogár Erika igazgató kiemelte, hogy diákjaik számára fontos a nemzetiségi kultúra ápolása, továbbadása, nemzetiségi identitásuk megélése és az ehhez szükséges biztos nyelvtudás megszerzése. Az ünnepi eseményen további elismeréseket vehettek át az iskola azon diákjai, akik az elmúlt időszakban országos versenyeken helyezést értek el.

Szívből gratulálunk minden díjazottnak!

Forrás
Fotó: MTI/Kovács Attila
'Fel a tetejéhez' gomb