Támogatás
Kiemelt

Bölcsődei férőhelyek: új pályázatok

Harmadik szakaszába lépett a Helyreállítási Terv „Bölcsődei nevelés fejlesztése” című programja. Május 2-ig 7,4 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak a 3000 fő feletti települések önkormányzatai és egyházai.

A program célja, hogy 2025 nyaráig 3600 új férőhely jöjjön létre. A kormány fókuszában a magyar családok helyzetének, életkörülményeinek biztosítása és folyamatos fejlesztése áll, a családpolitikának a különböző támogatások mellett az intézményi háttér megteremtése is fontos eleme.

A mostani pályázati szakaszban az önkormányzatok és egyházak új bölcsődei, mini bölcsődei, családi bölcsődei férőhelyek létrehozására igényelhetnek forrást új ingatlan építésével, vagy meglévő átalakításával, illetve bővítésével. A fejlesztéseket a kormány most is hazai forrásból előfinanszírozza.

Magyarország uniós és hazai forrásokból támogatott bölcsődefejlesztési programjának eredményeképpen a korábbinál 30 százalékkal több bölcsődei hely áll rendelkezésre, amelyhez hozzájárultak a kisebb, 3000 fő alatti településeknek nyújtott támogatások is. Mára háromszor annyi településen tudnak bölcsődei szolgáltatást nyújtani a családok számára, mint tíz éve!

'Fel a tetejéhez' gomb