Támogatás

Rendezvények az Átölel szervezésében

A Visegrádi Hungaricum Napra látogatók hagyományos ínyencségek közül válogathattak a szeptember 10-én megvalósuló fesztiválon. A Visegrádi Hungaricum Nap helyszíne a Királyi Palota udvara volt, ahol a hagyományokra, az autentikus magyar képviseletre és a gasztronómiára fektetették a hangsúlyt a szervezők. A magyar értékeket bemutató fesztiválon, a halászlé és keszegsütési főzőversennyel egy időben gyermekprogramok, sorversenyek, kézműves foglalkozások és hungaricumokról szóló előadások is zajlottak. A családok a hagyományos magyar finomságok mellett többféle kürtöskalácsot, pálinkát, kézműves söröket és tokaji borokat is kóstolhattak.

A Szent György Lovagrend a lovagkor harcművészetének bemutatása mellett solymászbemutatót is tartott. A középkori tánckultúra népszerűsítésért a Primavera táncegyüttes volt a felelős, akik olyan nagy sikert arattak, hogy kétszer is visszatapsolták őket a családok.

A rendezvényen együttműködő partnerként közreműködött a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma és Visegrád Város Önkormányzata. A Visegrádi Hungaricum Nap az Agrárminisztérium támogatásával valósult meg.

Az Egészséges Évszakváltó Családi Rendezvény első felvonása Pócsmegyeren került megrendezésre 2022. szeptember 11-én. A rendezvénynek a pócsmegyeri Rendezvényközpont és a Pázsit-tó adott helyszínt.

Az eseményen nemcsak a településen élő lakosok vettek részt, nagyszámban érkeztek a környező településekről is érdeklődők. Az Évszakváltó családi nap sportos részprogramjain mind a szülők, mind pedig a gyermekek összemérhették erejüket és tudásukat. A résztvevők körében nagy sikert aratott a Kópé Leányfalu úszóverseny, a száraz jégkorong, a görkorcsolyázás és a sup-ozás. A célba lövés, a fordított akadálypálya, valamint a buborékfoci elsősorban az általános iskoláskorú gyerekek körében aratott sikert. Lehetőség volt továbbá a tánc szerelmeseinek kipróbálni az RSG-t és a Zumbát is, valamint a sportprogramok mellett bemutatkozott – az idősebb korosztály örömére – a Senior Örömtánc csoport is. A Sólyom Vadmentő Egyesület ismeretterjesztő- és állatsimogató előadást tartott. A Pilisi-Parkerdő munkatársai pedig az évszakváltáshoz kapcsolódóan interaktív természet-és környezetvédelmi előadás keretén belül nyűgözte le a közönséget.

Az egészségfejlesztésre hangsúlyt helyezve kitelepült az Egészségfejlesztési Iroda, amelynek munkatársai testtömeg-méréssel, és az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadással jártak az érdeklődő közönség kedvébe. A rendezvény a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap támogatásával valósult meg.

Az Egészséges Évszakváltó Családi Rendezvény második alkalommal 2022. október 1-jén került megrendezésre Pilisszentkereszten, a Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola udvarán. A szervezők színvonalas családi-és sportprogramokkal várták az érdeklődőket. A játékok közül teret kaptak a családi sportversenyek, a kézműves foglalkozások. A rendezvényen bemutatkozott a Letti hip-hop csoport, a Pile SC (Pilisszentkereszti Lendület Sport Club), valamint a Triola Összművészeti Egyesület. A Pilisi-Parkerdő munkatársai ezen a rendezvényen is megjelentek, az interaktív előadás keretében tartottak előadást a gyermekeknek.  A rendezvény fontos részét képezte az évszakváltás és az egészséges életmód jegyében a gasztronómia is: egészséges ételek készítése (szilvalekvár, mártogatósok, gyümölcssaláta) minden korosztály számára tartogatott örömteli pillanatokat. A helyi kemencében sült bukta különösen nagy érdeklődést eredményezett. A rendezvényen együttműködő partnerként közreműködött Pilisszentkereszt község Önkormányzata. A rendezvény a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap támogatásával valósult meg.

Mindhárom rendezvény az Átölel a Pilis-Dunakanyar Egyesület szervezésében valósult meg, ezúton is köszönjük minden önkéntes segítőnk kitartó munkáját!

'Fel a tetejéhez' gomb