Támogatás

10 fejlesztő szervezet állt a stratégiánk mellé

Az Átölel a Pilis-Dunakanyar Szövetséget 2021-ben alapítottuk meg térségi, lokálpatrióta és saját szakterületükön kimagasló szakmai eredményeket magukénak tudható alapítótársakkal együtt annak érdekében, hogy Magyarország egyik legrégebbi és legszebb, kiemelt turisztikai tájegysége megfelelő infrastrukturális fejlettségi szintre érjen, valamint egyedülálló épített- és természeti örökségét méltó módon legyen képes megőrizni.

Az Átölel a Pilis-Dunakanyar Szövetség fenti célok elérése érdekében 10 szakmai munkacsoportot hozott létre, amelyek együttes erővel megalkották a térség 2030-ig szóló fejlesztési stratégiáját, amely a lakossági visszajelzések alapján kijelöli a régió fejlesztéspolitikai prioritásait.

Mindezeket figyelembe véve Együttműködési Megállapodást írtunk alá annak érdekében, hogy a Stratégia megvalósítása érdekében egymással együttműködjünk, illetve tagszervezeteink együttműködését is igyekezzünk biztosítani informális, szükséges esetben formális egyeztetéseken, az előrehaladással kapcsolatos információcserén keresztül pedig tudásunkkal, tapasztalataink megosztásával hozzájáruljunk a Stratégia sikeres megvalósításához.

Az együttműködésben részt vesz az Átölel a Pilis-Dunakanyar Egyesület, Magyar Közút Nonprofit Zrt., Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt., MÁV Zrt., Pilisi Parkerdő Zrt., Duna-Ipoly Nemzeti Park, Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft., MAHART Passnave Kft.

 

Vitályos Eszter az együttműködés aláírásakor elmondta: Olyan embernek tartja magát, aki nem ismer lehetetlent, ha térségfejlesztésről van szó. Az Átölel a Pilis-Dunakanyar Stratégia és a mostani nagy állami szervezetek partnersége garancia arra, hogy a Pilis-Dunakanyarban is megfelelő legyen a közlekedési hálózat, az infrastruktúra és a természeti-, valamint épített örökségünk állagmegóvása. Drága Pilis-Dunakanyar! Most, hogy Pest megye támogatás-politikai értelemben levált Budapestről, mi is pályázhatunk az országos elérhető 10.000 milliárd forintos uniós keretre. Valósítsuk meg régóta dédelgetett álmainkat! Eljött a mi időnk!

'Fel a tetejéhez' gomb