Támogatás

LED-csere program indult

A led takarékosabb és hosszabb élettartamú, mint a hagyományos izzó, ezt ma már az iskolások is tudják, mégis  magyar háztartások tömegével alkalmazzák, sőt vásárolják a régi típusú fényforrásokat. A legfőbb indok természetesen, mint sok esetben, itt is az ár.

Pedig nem csak – sőt nem elsősorban – a háztartási költségvetés miatt lenne fontos minél több energiatakarékos világítótestet használni. Hiszen a villanyszámlában ez “csak” pár ezer forintot jelent havonta, nemzetgazdasági szinten viszont nagyon komoly energiamegtakarítást. Talán ezért szorgalmazzák a nagy energiaszolgáltatók, sőt maga az állam is, hogy a lakosság egyre több ilyen fényforrást használjon országszerte.

A szentendrei központú CYEB alapvetően nagyvállalatoknak kínál energiahatékony megoldásokat, költség és fogyasztáscsökkentést. Partnereik között Magyarország legnagyobb cégei szerepelnek az autóipartól a bevásárlóközpontokig vagy az önkormányzati és állami intézményekig.

A CYEB ingyenes led csere programja azonban ezúttal – a cég társadalmi felelősségvállalásának keretében – a lakosság előtt is megnyitja a takarékoskodás lehetőségét. A program itt, a Pilis-Dunakanyar régióban indult és nyitott minden háztartás előtt. A cél minél több hagyományos izzó korszerű fényforrásra cserélése. Az ingyenes akció keretében a háztartás villanyszámlája alapján igényelhetők új fényforrások. A feltétel annyi, hogy vállalják az új izzók legalább két évig tartó használatát. Szükséges még az igényléshez az igénylő személyigazolványa és lakcímkártyája.

A CYEB számításai szerint, napi négy órás használat mellett, ha egy otthonban öt korábbi 100 watt teljesítményű izzót hasonló fényerejű ledre cserélnek, éves szinten 17 600 forint megtakarítás érhető el. Amennyiben további öt darab 60 wattos izzó helyére is Ledet csavarnak, a megtakarítás már elérheti az évi 28 200 forintot. Érdemes tehát jelentkezni.

'Fel a tetejéhez' gomb