HírekTámogatás

Ritkán látni ilyen pillanatot

Amikor a politikai érdekeknél előrébb való a lakosság érdeke

Példamutató és felemelő az, ami ma Szentendrén történt. Dr. Vitályos Eszter fejlesztéspolitikai államtitkár és Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere a jelenlegi (jobbikos) és a volt (fideszes) belvárosi képviselővel együtt adták át a megújult belvárosi csapadékvíz-elvezető rendszert, illetve a kiépült gerinchálózatot. A fejlesztés a Kormány 300 millió forintos támogatásával és önkormányzati hozzájárulással valósult meg.  

Ilyen az, amikor a lakosság érdeke, az évtizedek óta megoldatlan problémák vitán felül állnak, amikor egy térségi lokálpatrióta államtitkár egyesíteni tudja a különböző érdekeket a közös célért, és amikor egy ellenzéki polgármester képes elfogadni a segítséget. Őszintén szólva sokkal-sokkal több ilyen projektre lenne szükség és sokkal több ilyen képviselőre, mint az Átölel a Pilis-Dunakanyar Szövetség alapítója.

A fejlesztés során a mostani új rendszerben kiépült a tervezett nyomvonalon a gerincvezeték, a meglévő víznyelő aknákat átkötötték a szennyvízvezetékről a csapadékvíz-elvezető rendszerre, és kiépítették az egyes ingatlanok telekhatáráig a bekötővezetékeket is. Az elmúlt időszakban választókerületünk számos településén sikerült kormányzati támogatásokat elnyernünk ilyen és hasonló jellegű beruházásokra.
A beruházásra még az előző önkormányzat nyerte el a támogatást, amelyet már a mostani vezetés kezdett el és tett hozzá 420 millió forintot. Az elnyert pályázat összege 300 millió forint volt, amelyet a hazai költségvetés biztosított.
Vitályos Eszter azt mondta; „A politikáról különbözően gondolkodunk-e? Igen. De itt most ez nem számít, csak az, hogy mindannyiunkat átölel a Pilis-Dunakanyar. Ennél nincs fontosabb. Ez nem rólunk, hanem az itt élő emberekről szól.”

 

'Fel a tetejéhez' gomb