Támogatás

Bölcsőde, óvoda és iskolafelújításokkal indult a tanév

Több, mint 5 milliárd forint érkezett a Pilis-Dunakanyari térségbe a szeptemberi tanévkezdés körülményeinek, feltételeinek és kapacitásának bővítése érdekében, amelyből 5 bölcsőde, 2 óvoda és egy általános iskola épült, vagy újult meg. A beruházások Budakalászt, Dunabogdányt, Szentendrét, Pilisborosjenőt, Pilisvörösvárt és Ürömöt érintették.

Vissza nem térítendő támogatásban részesült Pilisvörösvár, Pilisborosjenő és Üröm Önkormányzata, illetve további két szentendrei szolgáltató több mint 1.2 milliárd forint értékben. Az itt élők végre saját bölcsődét kaphatnak, ami nagyban segíti és megkönnyíti a szülők, nevelők életét.

Ha egy nemzet fennmaradása a cél, akkor ezt a bölcsődékkel és óvodákkal lehet a legjobban megalapozni. Öröm, hogy egyre több fiatal vállal gyermeket, ezzel is bizonyítva, hogy gyermeket nevelni, szülővé válni a legcsodálatosabb dolog a világon. A Kormány az elmúlt 10 évben 60 százalékkal növelte a bölcsődei férőhelyek számát és a bölcsődefejlesztési program segítségével a bölcsődei férőhelyek száma 2022-re elérheti a 70 ezret.

Ugyanilyen hiánypótló fejlesztés volt a szentendrei Református Óvoda új épületszárnyának kialakítása, amely ezentúl gyógypedagógiai, sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelését hivatott biztosítani. A beruházás 300 millió forintból valósult meg az Országos Óvodafelújítási Programból. Ugyanezen szándék mentén Dunabogdány kormányzati és önkormányzati önrész segítségével, 440 millió forintból újította meg óvodáját a környékbeli gyermekes családok nagy örömére.

Nem feledkezhetünk meg azonban az általános iskolásokról sem. Ezúttal Budakalász kapott vadonatúj intézményt, amely végre megszüntetheti a konténerosztályokat és nagy segítség lehet az ingázó szülőknek is. A budakalászi Patakpart Álalános Iskola létrejötte kiváló példája a sikeres és gyümölcsöző együttműködésnek az önkormányzat, az egyházak és a Kormány között.

 

Borítókép: A Kalászi Művészeti Iskola fellépése, Dömény Krisztián, junior Príma-díjas népzenész vezetésével. (www.budakalasz.hu) 

'Fel a tetejéhez' gomb