Támogatás

Önkormányzati és vállalkozásfejlesztések Pilisvörösváron

Közel 400 millió forint jutott Pilisvörösváron és környékén a Versenyképes Középmagyarország Operatív Program keretein belül mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésére, valamint önkormányzati beruházások támogatására az elmúlt időszakban.

Bár a Pilis-Dunakanyari beköltözők száma rohamosan növekszik, ezzel egyidejűleg a gazdasági fejlettségi szint is emelkedik a térségben. Az önkormányzat sikerrel pályázott például illegális hulladéklerakó felszámolására, óvodafejlesztésre, napelem rendszerre, nyílászáró cserére vagy esőzések utáni helyreállításra.

Ha megnézzük a vállalkozásfejlesztési támogatásokat, akkor pedig azt láthatjuk, hogy a helyi cégek a modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodáshoz vették igénybe a legnagyobb segítséget, amely a hazai és a térségi ipari fejlődést jelentősen előremozdíthatja majd a következő években. Ugyanakkor találunk technológiai modernizációval, kapacitásfejlesztéssel és a termelékenység növelésével összefüggő kiírásokat is, amelyeken szintén komoly összegeket nyertek a pilisi-medence szolgáltatói.

Ezeknek a szép sikereknek a fényében még inkább előremutató lesz, hogy a következő 6 évben már nem csak a VEKOP, de az összes többi operatív program is elérhetővé válik a Pilis-Dunakanyarban. Pályázásra fel!

'Fel a tetejéhez' gomb