Támogatás

Megoldás kell a Szentendrei Zeneiskolának

Évek óta aggasztó, hogy a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskola, amely oly sok kiváló művésznek, zenésznek volt almamátere és munkahelye is, mint a Söndörgő együttes, Szvorák Katalin népdalénekes, vagy Andorka Péter zeneszerző, infrastrukturális gondokkal küzd, a tetőszerkezet életveszélyes.

Néhány évvel ezelőtt az akkori képviselő-testület napirendre tűzte, hogy a régi, patinás villaépület tetőszerkezetének korhadása és beázása megoldandó, égetően sürgős feladat, ezért állapotfelmérés és költségkalkuláció készült a javítás, állagmegóvás érdekében. Az akkori számok azt mutatták, hogy körülbelül 300 millió forintra lenne szükség ahhoz, hogy a csaknem ezer gyermeket foglalkoztató intézmény megfelelő tetőszerkezettel várja a növendékeket.

Uniós infrastrukturális pályázatok híján nehéz helyzetben volt az intézmény, amely erőn felül próbált lobbizni azért, hogy ideális körülményeket teremtsen a tanításhoz és a zene szeretetének átadásához. Nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy a 2021-2027-es támogatási ciklusban uniós, vagy kormányzati segítséggel visszaadhatják méltó, régi fényét annak az intézménynek, amely több száz Pilis-dunakanyari gyermeket tanított és tanít a mai napig muzsikálni.

'Fel a tetejéhez' gomb